Üdvözöljük a Keresztény Értelmiségiek Szövegsége Dunakeszi csoportjának honlapján!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) egyesületi formában működve a legnagyobb keresztény civil szervezet Magyarországon. Dr. Csanád Béla professzor alapította 1989-ben, a Hittudományi Akadémia gyakorlati teológia tanszékének rendes tanára. Az alapító 1996. november 25-én bekövetkezett halála után az Egyesület Dr. Osztie Zoltán plébánost, teológiai tanárt választotta elnökévé.

Az Egyesület igazi erejét a helyi csoportok alkotják, melyek száma 68, és mintegy 3000 tagot számlálnak.

Értelmiségi szervezet a KÉSZ, ami azt jelenti, hogy azokat az embertársainkat szólítjuk meg, akik sajátos (keresztény=krisztusi) belső, szellemi-lelki életet élő emberek. Nemcsak azok tartoznak tagjaink közé, akiknek diplomájuk van, hanem azok is, akik valóban élik az “írástudók felelősségét”. A meghatározásban az ökumenikus vonás is benne van, hiszen mindaz, aki “krisztusi ember”, vagyis eleven kapcsolata van Jézus Krisztussal, magáénak tudhatja szövetségünket.

A helyi csoport 1999. október 14-én alakult meg Szabó József László alagi plébános atya javaslatára és támogatásával 25 taggal. Az Elnök Mészáros Ferenc, a titkár Harangozó Katalin, a pénztáros: Fazekas Pál lett. A közösség felöleli egész városunkat, de székhelye az alagi plébánia épületében van. Fennállása 15 éve alatt számos nagysikerű kulturális és tudományos ismeretterjesztő programmal gazdagította Dunakeszit, melyek keretében országosan ismert és elismert emberek tették tiszteletüket városunkban.

A helyi szervezet életében 2013. januárjában történt tisztújítás, ettől az időponttól Lakatos István elnök, Izsák Gábor titkár, Szabó Róbert pénztáros és ifj. Kecskeméti László pótküldött vezeti a csoportot. Ezúton is köszönjük az előző vezetés nagyszerű munkáját, melyet a jövőben is folytatni szeretnénk. Célunk továbbá a fiatalok megszólítása, mozgósítása, illetve keressük a kapcsolatot más szervezetekkel, vagy egyesületekkel annak érdekében, hogy a helyi közéletben erőteljesebben képviseljük a keresztény alternatívát.

A dunakeszi KÉSZ csoport vezetősége