Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében 2019. március 26-án egy rendkívüli előadótól egy rendkívüli előadásra került sor a gyártelepi plébánia színháztermében. Dr. Bardócz Zsuzsanna, az MTA doktora a XXI. század táplálkozás élettani veszélyforrásairól, több ezer éves genetikai kódjaink küzdelméről beszélt, melyet a kemikáliák és génmanipulációk életre törő kihívásaival szemben folytatunk.

20190326_190915

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe a keresztény világban összekapcsolódik a teremtésvédelemmel. A közvélemény figyelmét fontosnak tartjuk felhívni a teremtett világ védelmére, a környezet megóvására, a környezettudatosságra és a természetvédelem iránti elkötelezettségre. A világ mérvadó tudósai ma már egyetértenek abban, hogy súlyos ökológiai válsággal nézünk szembe, melynek oka az ember környezetromboló tevékenysége. A természet fokozatos pusztulása, a klímaváltozás mindannyiunk számára érezhető realitás. Erre a kihívásra válasz Ferenc pápa Laudato Si’ kezdetű enciklikája a közös otthonunk gondozásáról.

Dr. Bardócz Zsuzsanna és férje, Dr. Pusztai Árpád génkutató biokémikus professzor – 2009-ben Stuttgartban alternatív Nobel-békedíjban részesültek – tevékenységének a középpontjában is az áll, hogy minél többeket megismertessenek a mindannyiunkat körülvevő világ veszélyeinek fontosságával és a teremtett világ nyújtotta lehetőségekkel saját egészségünk és gyerekeink jövője védelmében!

Megdöbbentő adatokat ismerhetett meg a résztvevő közönség a talaj, a víz, a levegőszennyezés mértékéről, amely – ne legyenek illúzióink – valamennyiünk egészségére, életminőségére hatással van. A növények hozamnövekedésével párhuzamosan drasztikusan csökken azok ásványi anyag, vitamin és tápértéke. A növényvédőszerek nyomai mindenhol megtalálhatóak, előfordult, hogy a kutatók egy kereskedelmi forgalomban kapható almában 10 fölötti növényvédőszer maradványira bukkantak. Csak Magyarországon 2014-ben 30.000 tonna növényvédőszert használtak fel és ez az érték folyamatosan növekszik!

A nagyüzemi állattartás következményeként természetellenes formák alakulnak ki, megváltozik az állatok növekedési üteme, antibiotikumokkal, hormonokkal kezelik az állatokat. Ezzel párhuzamosan a növényekhez hasonlóan a hús- és tejtermékek minősége folyamatosan romlik, szennyezettségük azonban meredeken emelkedik. És akkor nem szóltunk még a műanyagok okozta környezetszennyezési problémákról, valamint a levegő oxigéntartalmának folyamatos csökkenéséről.

Van-e akkor remény? – merült fel a hallgatóság soraiban. Bardócz Zsuzsanna pozitív választ adott erre a kérdésre, kiemelve minden egyes ember felelősségét egészséges környezetének fenntartásában, illetve a tudatos élelmiszer vásárlás kialakításának a kultúráját.

Fényképek a galériában találhatóak.

83 thoughts on “Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

 1. Pingback: priligy dapoxetine
 2. Pingback: ivermectin 12mg
 3. Pingback: male viagra
 4. Pingback: goodrx coupons
 5. Pingback: psy-
 6. Pingback: projectio
 7. Pingback: psy online
 8. Pingback: do-posle-psihologa
 9. Pingback: uels ukrain
 10. Pingback: DPTPtNqS
 11. Pingback: qQ8KZZE6
 12. Pingback: D6tuzANh
 13. Pingback: SHKALA TONOV
 14. Pingback: chelovek-iz-90-h
 15. Pingback: 3Hk12Bl
 16. Pingback: 3NOZC44
 17. Pingback: 01211
 18. Pingback: tor-lyubov-i-grom
 19. Pingback: film-tor-2022
 20. Pingback: hd-tor-2022
 21. Pingback: hdorg2.ru
 22. Pingback: Psikholog
 23. Pingback: netstate.ru
 24. Pingback: Link
 25. Pingback: psy
 26. Pingback: bit.ly
 27. Pingback: cleantalkorg2.ru
 28. Pingback: bucha killings
 29. Pingback: War in Ukraine
 30. Pingback: Ukraine
 31. Pingback: site
 32. Pingback: stats
 33. Pingback: Ukraine-war
 34. Pingback: movies
 35. Pingback: gidonline
 36. Pingback: web
 37. Pingback: film.8filmov.ru
 38. Pingback: video
 39. Pingback: film
 40. Pingback: filmgoda.ru
 41. Pingback: rodnoe-kino-ru
 42. Pingback: confeitofilm
 43. Pingback: stat.netstate.ru
 44. Pingback: sY5am

Comments are closed.