Anyaország

Százak Tanácsa

Százak Tanácsa2000. december 4-én  kötött együttműködési szerződést a KÉSZ és a Százak Tanácsa, hogy együtt munkálkodjon a nemzet felemelkedésének érdekében.

 A két szervezet folyamatosan segíti egymást a szakmai munkában, a tagok megosztják egymással tapasztalataikat, tudásukat. Ennek is köszönhető, hogy 2009-ben a KÉSZ elnökét, Dr. Osztie Zoltánt beválasztották a tagok közé.

A Százak Tanácsa egy, a Magyarok Világszövetségében létrejött gondolat alapján 1997-ben alakult meg. Százötven civilszervezet 2500 embert ajánlott, akikből a száz legtöbb szavazatot kapott személy került be az alapítótagok kközé. Alapító elnöke Fekete Gyula, ügyvivője Szijártó István. Az elnökség mind az öt tagja évente változik. Célja stratégiai elemzések készítése, állásfoglalások és ajánlások megfogalmazása a nemzeti sorskérdésekről. Az egységes magyar nemzet nyelvi, kulturális, történelmi értékeinek őrzését, érdekeinek védelmezését tartja feladatának. Azokkal a kérdésekkel foglalkozik, melyeket tagjainak 85–90 százaléka a legfontosabbnak gondol. Részt vállal az oktatás, elsősorban a felsőoktatás, a népegészségügy, a hitélet, a nemzeti és egyetemes értékeket is őrző kultúra terjesztésében is.

 

Civil Együttműködési Tanácskozás (CET)

A CET, melynek a KÉSZ is alapító tagja, a Kárpát-medence és diaszpórában élő magyar közösségek civil szervezeteinek önkormányzati elv alapján működő, tagjainak önkéntes társulásával létrejött tanácskozó, érdekképviseleti szervezet.

Célja a magyarországi, a Kárpát-medence más történelmi régiójában tevékenykedő magyar civil szervezetei, valamint a diaszpórában élő magyarok egyesületei számára a cselekvő együttműködés szervezése, a magyar nemzettudat erősítése, a szellemi honvédelem kiépítése, a tagszervezetek érdekeinek minél hatékonyabb megjelenítése mind az egymás közötti (civil-civil), mind a magyar kormányzattal való kapcsolatrendszerük során.

 

Civil Összefogás Fórum (CÖF)

www.civilosszefogas.hu2009-ben alakult meg a Civil Összefogás Fórum (CÖF), melynek a KÉSZ is az alapító egyesületei közé tartozik.

 Azzal a szándékkal jött létre, hogy erősítse a magyar civil társadalom értékkifejezését és érdekérvényesítését. A CÖF egy laza konzultációs és koordinációs fórum, amely a csatlakozó szervezeteket semmilyen kötelezettséggel vagy kötelező határozattal nem terheli, ugyanakkor koordinálással és a közösségek összefogásával szeretné segíteni a civil szervezetek közötti információ áramlását, a közös akciók szervezését, a civil és nemzeti érdekvédelmet. Megalakulásuk óta máig több, mint 1200 civil szervezet csatlakozott hozzájuk.